Ex -Yu

U Kosovskoj Mitrovici napadnute srpske novinarke

U Kosovskoj Mitrovici napadnute srpske novinarke
Foto: KoSSev | U Kosovskoj Mitrovici napadnute srpske novinarke

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić oštro je osudio napad na novinarke Kosseva i Radio Beograda, koji se dogodio u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Incident se dogodio u Bošnjačkoj mahali, nakon što je u on tom naselju obišao dvije stambene zgrade.

Do incidenta je došlo kada su tri mladića, od kojih je jedan govorio albanski, dobacivali i pokušali da priđu koloni u kojoj je bio Đurić, u čemu ih je u više navrata spriječila policija. 

Mladić je, prema riječima napadnutih novinarki, pokazivao šakama simbol orla, pokušao da zabrani novinarki Kosseva da sve to snimi, a zatim im i prišao i novinarki koja je snimala unio se u kameru i odgurnuo je. 

Direktor Kancelarije za KiM naveo je da je to pokazatelj da je politička klima prema Srbima i slobodnom i objektivnom izvještavanju loša, te da se neki ljudi osjećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara. 

"To šalje lošu poruku i predstavalja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta", rekao je Đurić. 

Dodao je da se "takvi nasilnici i huligani osećaju oslobođeno nakon što su videli da su i policajci napadali novinare". 

Tokom posjete Đurića Kosovskoj Mitrovici i Banjskoj taj prostor KiM sve vrijeme nadlijeće helikopter KFOR-a, a jače policijske snage nisu primijećene. 

Đurić je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice obišao dvije stambene zgrade u Bošnjačkoj mahali, koje su namijenjene zbrinjavanju mladih bračnih parova sa djecom i socijalno ugroženom stanovništvu. 

Zatim je u Banjskoj obišao objekat u izgradnji budućeg kompleksa "Rajska banja", kao i pivaru u tom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije