Ex -Yu

U Njemačkoj počelo suđenje Sanelu M. za ubistvo mlade Turkinje

U Njemačkoj počelo suđenje Sanelu M. za ubistvo mlade Turkinje
U Njemačkoj počelo suđenje Sanelu M. za ubistvo mlade Turkinje

BERLIN - Sanel M, rođen u Srbiji, optužen za ubistvo mlade Turkinje, studentkinje Tugče Albajrak je pred Zemaljskim sudom u Darmštatu izrazio žaljenje zbog smrti djevojke i rekao da ju je on ošamario, a ona zatim pala.

"Beskrajno mi je žao za ono što sam učinio. Nikada nisam računao sa njenom smrću....", rekao je ovaj mladić plačnim glasom na početku suđenja za koje vlada veliko medijsko interesovanje.

On je rekao da drogu nije uzimao i dodao da je alkohol uzimao samo u posebnim prilikama.

Mladić, rođen u Srbiji, priznao je i da je poslije završetka škole imao fazu kada je bio nezaposlen, a na pitanje sudije šta je tada radio, odgovorio je da je igrao fudbal, išao u fitnes centre, izlazio sa prijatljima i nije trenirao borilačke sportove, a da je od roditelja dobijao džeparac za zabave.

Na suđenju za koje je polovina od pedesetak mjesta u sali pripala medijima, okupila se i rodbina preminule djevojke, neki od njih su i plakali, ali roditelji nisu javno pokazivali svoje mocije, navode njemački mediji.

Državno tužilaštvo Ofenbaha podiglo je optužnicu protiv Sanela M., zbog nanošenja tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Sanel M. je 15. novembra prošle godine, na parkingu jednog restorana "McDonald's" zadao smrtonosni udarac mladoj Albajrak dok je pokušavala da spase dvije djevojke, žrtve bahatih mladića, a ona je zatim pala u komu.

 Mlada Albajrak je svojim činom civilne hrabrosti ujedinila stotine hiljada građana koji su joj početkom decembra, kada su ljekari po ovlašnjenju njenih roditelja, isključili aparate, odali počast i zahtijevalu za nju posthumni orden hrabrosti.

Sanel M. je, prenose njemački mediji, rođen u Srbiji, u Sandžaku, u novembru 1996. godine i samo nekoliko dana prije napada na Tugče, napunio je 18 godina.

Za njega njemački mediji pišu da ima "srpsko-crnogorsko" državljanstvo i da je već odranije ovaj nezaposleni mladić bio poznat policiji zbog krađa i prestupa, ali da nije važio kao "intenzivni prestupnik".

Njemački politički magazin "Špigel" pisao je da je u slučaju Sanela M. došlo, izgleda, do novih detalja, prema kojima je i žrtva takođe, vrijeđala napadača.

Iz iskaza svjedoka Anje M., ovaj magazin saznaje da je preminula Albajrak, neposredno prije smrtnosnog udarca, nazvala Sanela M. "malim k... sinom".

Ukazujući na to da ta izjava Anje M. ne mijenja ništa u tome da je Tugče žrtva Sanela M., mediji ocjenjuju da će ta saznanja, možda, dati nova objašnjenja zašto je situacija eskalirala. Prije toga je Sanel M., kako se saznaje, vrijeđao majku preminule Turkinje.

Ubistvo mlade Albajrakove izazvalo je ogromnu medijsku pažnju u Evropi, pa čak i u Americi i Australiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije