Ex -Yu

U Srbiji dnevno nestanu četiri osobe, pet posto nikad ne bude nađeno

U Srbiji dnevno nestanu četiri osobe, pet posto nikad ne bude nađeno
U Srbiji dnevno nestanu četiri osobe, pet posto nikad ne bude nađeno

BEOGRAD - U Srbiji godišnje nestane oko 1.500 osoba ili u prosjeku četiri dnevno, ali oko pet posto nestalih nikad ne bude nađeno, piše u nedjelju beogradska štampa pozivajući se na policijske izvore.

 Samo u Beogradu policija dnevno primi najmanje jednu prijavu nestanka, a polovina nestalih su uglavnom maloljetnici koji odlaze od kuće zbog loših ocjena, problema u školi, tinejdžerskih ljubavi, ali često i zbog nasilja u porodica, piše list "Politika".

 Osim malodobnika, nestaju stare i dementne osobe, psihijatrijski bolesnici te oni koji žele pobjeći od života u kojem se ne snalaze.  U beogradskoj policiji tvrde da vrlo uspješno rješavaju slučajeve nestalih osoba te da su od ukupnog broja prijavljenih nestanaka do 1. avgusta ove godine (321) riješene 294 prijave, uz još 23 prijave od prošle godine, ali navode i da je od ukupno 317 riješenih slučajeva 16 osoba nađeno mrtvo.

 "Da stvarnost može biti i drugačija od dječje nesmotrenosti te da se ne treba obmanjivati ovakvom policijskom statistikom, nažalost, pokazao je jedan od poslednjih slučajeva prijavljenih nestanaka čiji je epilog bio brutalno ubojstvo petnaestogodišnje Tijane Jurić iz Bajmoka", piše "Politika" podsjetivši na slučaj djevojčice čiji je nestanak izazvao veliku medijsku pažnju u regiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije