Ex -Yu

"U Srbiji veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO"

"U Srbiji veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO"
"U Srbiji veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO"

BEOGRAD - Ambasador Republike Turske u Srbiji Tanju Bilgic izjavio je u Sjenici da postoje saznanja da je veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog udara u Turskoj, došao u Srbiju.

"Tokom svih sastanaka akcenat je stavljen na borbu protiv FETO terorističke organizacije, posebno u regiji Sandžak. Imamo saznanja da je, zbog toga što sa Srbijom postoji bezvizni režim, iz Turske došao veliki broj pripadnika FETO terorističke organizacije“, rekao je Bilgic za Anadoliju.

Bilgic, koji je prvi put boravio u zvaničnoj trodnevnoj posjeti Sandžaku je dodao da je svim sagovornicima ukazao na potrebu da posebnu pažnju treba da obrate na pripadnike pomenute terorističke organizacije kako se članovi FETO-a ne bi "ugnijezdili na ovom području".

"S ovim su se sagovornici saglasili, jer znamo da su se nakon bezuspješnog pokušaja vojnog udara 15. jula prošle godine u našoj zemlji, Bošnjaci iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i čitavog Sandžaka suprostavili FETO-u i dali podršku legitimnim vlastima u Turskoj“, istakao je Bilgic.

Turski ambasador je takođe naglasio da je tokom susreta sa političkim predstavnicima u Sandžaku dobio podršku u vezi sa zajedničkom borbom protiv FETO-a i da će sa ovdašnjim zvaničnicima preduzeti zajedničke korake s tim u vezi.

Ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgic tokom prve posjete regionu Sandžaku je posjetio Sjenicu gdje se sreo sa predstavnicima lokalne samouprave i prisustvovao otvaranju renovirane kuhinje u Doma zdravlja Sjenica obnovljene uz pomoć Turske agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije