Ex -Yu

U autobusu pronađeno 28 kilograma duvana i 15.000 cigareta

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gostun spriječili pokušaj krijumčarenja 28 kilograma rezanog duvana i 15.000 komada cigareta, saopštila je danas Uprava carina.

Carinici su 28. avgusta ove godine na graničnom prelazu Gostun spriječili pokušaj krijumčarenja 28 kilograma rezanog duvana i 15.000 komada cigareta, a cigarete i duvan su otkriveni u prtlljažniku, prilikom detaljne kontrole autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Herceg Novi - Beograd.

Cigarete marki "bond", "merilin", "san slims" i "ronhil", kao i 28 kilograma rezanog duvana, carinici su pronašli spakovane u tri putne torbe koje su pripadale jednoj od putnica koja je iz Crne Gore putovala u Srbiju.

Protiv putnice je pokrenut prekršajni postupak, a cigarete i duvan su privremeno zadržani, kako pravila nalažu - do okončanja postupka.

Rezani duvan i cigarete su popularna roba za krijumčarenje, a naročito u poslednje vreme zbog smanjene kupovne moći građana. Krijumčari vrlo često pokušavaju da iskoriste saobraćajne gužve na početku ili kraju turističkih sezona, jer misle da su kontrole na graničnim prelazima manje, ali ih carinici svakodnevno demantuju otkrivanjem prekršaja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije