Ex -Yu

U brushalteru krila 62.000 evra

U brushalteru krila 62.000 evra
Foto: Tanjug | U brushalteru krila 62.000 evra

GRADINA - Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz Srbije, carinici su zadražali 37.000 evra, koje je turska državljanka skrivala u brushalteru.

Carinici su, 17. marta, izvršili detaljnu kontrolu mercedesa njemačkih registarskih oznaka, u kojem je troje turskih državljana putovalo iz Njemačke u Tursku, sumnjajući u izjavu vozača koji je rekao da svi zajedno imaju 600 evra, saopštila je Uprava carine.

Prilikom detaljnog pregleda putnika i automobila, u brushalteru jedne putnice pronađeno je 62.000 evra umotanih u celofan i još 5.000 evra u novčaniku sakrivenog u pojasu oko njenog struka.

Pošto su putnici izjavili da je otkriveni novac zajednički, svakome od njih vraćeno je po 10.000 evra, dok je ostatak od 37.000 evra privremeno zadržan.

Ovo je drugi slučaj u samo desetak dana da srpski carinici oduzimaju novac koji je sakriven u donjem vešu putnika.

Srpski carinici su tako 10. marta u saradnji sa policijom na izlazu graničnog prelaza Gradina, privremeno zadržali čak 115.000 neprijavljenih evra koje je jedna Turkinja sakrila u donjem vešu.

Tada je za detaljnu kontrolu izdvojen BMW na putu iz Njemačke ka Turskoj, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na pitanje upućeno putnicima turske nacionalnosti koliko novca imaju da prijave, vozač i njegova tri saputnika su odgovorili da svako ponaosob ima po 10.000 evra.

Sumnjajući i to, carinici su odlučili da izvrše detaljan pregled. Tom prilikom su otkrili da jedna saputnica, pored 5.000 evra u novčaniku, u donjem vešu krije još nevjerovatnih 120.000.

Detaljnije o tom slučaju pročitajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije