Ex -Yu

U čast "Oluje" iz Knina leti dvije hiljade golubova

 U čast "Oluje" iz Knina leti dvije hiljade golubova
U čast "Oluje" iz Knina leti dvije hiljade golubova

VUKOVAR - Na 20. godišnjicu vojne akcije akcije "Oluje" 5. avgusta iz Vukovara će prema Kninu te iz toga grada prema Vukovaru istovremeno poletjeti više od dvije hiljade golubova kako bi kao simbol mira toga dana simbolično povezali cijelu Hrvatsku.

Ovo je najavljeno je na konferenciji za novinare koju su u palati "Srijem" u Vukovaru u utorak održali organizatori tog projekta nazvanog "Let za slobodu".

Po riječima predsjednika Organizacijskoga odbora Zdenka Pejaka, 'Let za slobodu' biće rangiran i kao 1. hrvatski nacionalni let za mlade golubove listonoše.

 "Golubovi, njih više od dvije hiljade, zajedno će poletjeti 5. avgusta u šest sati simboličnih 211 sekundi u znak sjećanja na isto toliko poginulih hrvatskih vojnika u 'Oluji'. U Vukovaru golubovi će poletjeti s Memorijalnoga groblja hrvatskih vojnika, a u Kninu ispod tvrđave. Letom prema svojim domovima poslaće poruku mira i zajedništva", rekao je Pejak.

Predviđeno je da u letu učestvuju golubovi iz Hrvatske, BiH te Vojvodine.

 Organizatori projekta su Športski klub uzgajivača golubova listonoša "Vinkovci 1906" i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara, a pokrovitelji vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te gradovi Vukovar i Vinkovci.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije