Ex -Yu

U neredima u Prištini desetine povrijeđenih, 100 osoba privedeno

U neredima u Prištini desetine povrijeđenih, 100 osoba privedeno
U neredima u Prištini desetine povrijeđenih, 100 osoba privedeno

PRIŠTINA - Nasilne demonstracije u Prištini, u kojima je prema podacima Kosovske policije povrijeđeno 44 policajca i oko 50 demonstranata, okončane su, ali je na ulicama raspoređen veliki broj pripadnika bezbjednosnih snaga.

U kasnim popodnevnim satima policija je uspjela da potisne demonstrante iz centra grada i ulica koje vode prema zgradi Vlade samoproklamovanog Kosova.

Policijska akcija, uključujući upotrebu vodenih topova, dimnih bombi, suzavca i u nekoliko slučajeva gumenih metaka, trajala je više od tri sata.

U policiji je Srni rečeno da su tokom akcije povrijeđena 44 policajca, od kojih su petorica zadobila teže povrede nanesene tupim predmetima i kamenicama.

"Jednom policajcu je slomljena noga", navode u policiji i dodaju da se svi povrijeđeni poslije ukazane ljekarske pomoći u Kliničkom centru u Prištini nalaze van životne opasnosti.

U policiji su odbili da potvrde navode dežurnog ljekara Hitne službe Cura Đocaja da je deset lica povrijeđeno gumenim mecima.

Policija je potvrdila da je gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti, koji je tokom popodneva priveden, nakon saslušanja pušten na slobodu.

"Protiv njega je podnesena prijava sudiji za prekršaje", kažu u policiji i navode da je skoro cijelo rukovodstvo radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" učestvovalo u nasilnim demonstracijama i da je njih nekoliko zadržano do saslušanja u policiji.

U policiji kažu da demonstranti i dalje prijete javnom redu i miru u Prištini pošto se pristalice "Samoopredjeljenja" okupljaju u naselju "Tri šešira", gdje je sjedište ove radikalne grupe građana kosovskih Albanaca.

Saobraćaj prema centru grada je obustavljen.

Policija provodi rigorozne mjere kontrole saobraćaja, ne dozvoljavajući kretanje prema centru, posebno prema naselju Dragodan gdje se nalaze sjedišta ambasada zapadnih zemalja.

Vezane vijesti:

Kamenice i vodeni topovi na ulicama Prištine: Desetine osoba povrijeđeno (Uživo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije