Ex -Yu

U ponedjeljak počinje suđenje za ubistvo Ćuruvije

U ponedjeljak počinje suđenje za ubistvo Ćuruvije
U ponedjeljak počinje suđenje za ubistvo Ćuruvije

BEOGRAD - Suđenje četvorici nekadašnjih pripadnika Državne bezbjednosti, optuženim za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, počeće u ponedjeljak, 1. juna, u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na optuženičkoj klupi naći će se nekadašni načelnik Resora Državne bezbjednosti Radomir Marković, šef beogradskog centra DB Milan Radonjić i glavni obavještajni inspektor u Drugoj upravi Resora Ratko Romić, dok će se pripadnik rezervnog sastava tog resora Milanu Kuraku suditi u odsustvu jer je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Na početku suđenja tužilac će pročitati optužnicu, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici, prenose beogradski mediji.

Procedurom je predviđeno da nakon toga uvodnu riječ da Tužilaštvo i branioci okrivljenih nakon čega će optuženi imati mogućnost da detaljno iznesu odbranu.

Po izlaganju odbrane, sud će početi sa izvođenjem dokaza Tužilaštva za organizovani kriminal, koje optužene tereti za teško ubistvo za koje im prijeti kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije