Ex -Yu

U potrazi za Tijanom i specijalci

U potrazi za Tijanom i specijalci
U potrazi za Tijanom i specijalci

SUBOTICA - Policija intenzivno traga za Tijanom Jurić (15) iz Subotice, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula.

S obzirom na to da se radi o nestanku maloljetne osobe pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, u akciju pronalaženja uključene su i specijalističke ekipe MUP-a Srbije, saopštila je Policijska uprava u Subotici, koja se nije oglašavala povodom vijesti da su je 3 muškarca odvela u Banjaluku, prenosi Telegraf.

Zbog blizine državne granice s Mađarskom, odmah je ostvaren kontakt s njihovim nadležnim organima, kao i službom Interpola. U saopštenju se dodaje da je subotičkoj policiji u subotu, 26. jula u 1.30, prijavljen nestanak Tijane Jurić.

Po dobijanju prijave, policijski službenici su preduzeli hitne mjere iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja Tijane, koja je posljednji put viđena 26. jula u 00.25 nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe. Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, po izjavi majke, pripadaju nestaloj djevojčici.

Nezvanično se saznaje da je u Bajmok otišla jedna ekipa forenzičara MUP-a, koja će pomoći u akciji pronalaženja nestale djevojčice. Policija moli građane, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi s nestankom maloljetne Tijane Jurić, da se jave u Policijsku upravu u Subotici ili na broj telefona 192, odnosno broj 064/892-7365.

Grupa Tijaninih drugova i drugarica odštampala je plakate i polijepila po čitavom Bajmoku. I tu se nisu zaustavili.

"Plakate s Tijaninom fotografijom i brojem telefona 069/523-26-14 na koji se mogu javiti svi oni koji imaju bilo kakvu informaciju o njenom nestanku, izlepili smo u Tavankutu, Mišićevu, Đurđinu, Pačiru, Somboru, Apatinu, Aleksi Šantiću, Kljajićevu, Čonoplji. Te smo plakate lepili i u manjim ulicama u Bajmoku", kažu njeni drugovi.

Prijateljstvo je ljubav, bez krila. Tijanini drugari to pokazuju svih ovih dana, dok je život u Bajmoku praktično zastao. Svi očekuju da čuju vijesti o Tijani.

"Zato molim sve roditelje, prijatelje, poznanike da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja vezana za Tijanin nestanak, jave najbližoj policijskoj stanici ili se obrate na telefon 116-000 međunarodnoj organizaciji 'Astra', koja se bavi pronalaženjem nestalih lica. Pomoć u istrazi ponudilo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova iz Belgije", kaže Igor Jurić, Tijanin otac.

Viđena u Mađarskoj?

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da postoje ozbiljne indicije da je osoba koja liči na Tijanu Jurić iz Subotice, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula, viđena u Mađarskoj.

Stefanović je to rekao poslije sastanka sa predstavnicima mađarske policije u Bajmoku, sa kojima je razgovarao i o nestanku Tijane Jurić.

Signal mobilnog telefona Tijane, rekao je Stefanović, posljednji put je detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije