Ex -Yu

U torbi nije bilo 40.000 evra: Preokret u priči o "poštenom pronalazaču" sa aerodroma

U torbi nije bilo 40.000 evra: Preokret u priči o "poštenom pronalazaču" sa aerodroma
Foto: Ilustracija | U torbi nije bilo 40.000 evra: Preokret u priči o "poštenom pronalazaču" sa aerodroma

BEOGRAD - Priča o Siniši Dabiću, radniku Aerodroma "Nikola Tesla" koji je prije desetak dana pronašao i vratio torbu sa većom količinom deviza, "zapalila" je društvene mreže. Sada se oglasila i J. Š., sestra mladića koji je zaboravio torbu na aerodromu, uz napomenu da u "priči ima nekoliko netačnosti".

"Ja bih baš volela da imam tih 40.000 evra o kojima on priča, ali ne želim da mi nakon njegove izjave neko upadne u kuću i da me opljačka zbog para koje nemam. Sad se bojim za svoju bezbednost", rekla je J. Š.

Ona tvrdi da u torbi nije bilo 40.000 evra.

"Moj brat radi u inostranstvu po tri meseca, i ovaj put se vraćao sa takvog putovanja. Kada je sleteo, skupili smo stvari i krenuli ka parkingu, a onda ubrzo shvatili da nedostaje torba sa laptopom, u kojoj je i novčanik.  Ja sam se odmah dosetila da pozovem Komunalnu policiju, a brat je rekao: 'To mora da je neko već uzeo, neću ni da se vraćam, radio sam tri meseca za džabe'", kaže sestra mladića koji je izgubio novac.

Nakon što je pozvala komunalnog policajca, sve vrijeme su bili na telefonskoj vezi i objasnila mu je gdje su tačno ostavili torbu. On je krenuo ka kolicima za prtljag u kome je ostala torba, i pored nje je uočio Dabića. Ubrzo su pristigli i zaboravni mladić i njegova sestra.


Našao 40.000 evra, vlasnik mu dao 50 – častio kolege
Pročitajte još: Našao 40.000 evra, vlasnik mu dao 50 – častio kolege

"U novčaniku je bilo oko 1.000 dolara i nešto više od 5.000 evra, sve u novčanicama od po 50 evra. Ne znam odakle tom čoveku da je u torbi bilo 40.000 evra. Uostalom, nije ni imao vremena da prebroji novac, jer smo i mi odmah stigli. Sve ukupno je trajalo možda pet ili deset minuta. Ona tvrdi da je netačno i to da je prvobitno odbio ponuđenu čast. Zahvalna sam što nam je sačuvao novac, ali zbog višestruko preuveličane sume, sada se plašim da bi neko mogao da napadne mene i moje dete, a brat je već otišao na naredno putovanje", ističe J.Š.

Ona dodaje da tu nije kraj neistinama.

"Takođe, nije istina da moj brat živi u Norveškoj, on čak i nije bio u Evropi. Takođe, rođendan mu nije 10. marta, već u avgustu", priča ova šokirana djevojka.

(Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije