Ex -Yu

Ubio prijatelja da spere ljagu sa sebe?

Ubio prijatelja da spere ljagu sa sebe?
Ubio prijatelja da spere ljagu sa sebe?

PARAĆIN - Dijelili su decenijama i dobro i zlo. Sudbina, ili nešto drugo, tek Paraćinci Milenko Nikolić (56) i njegov prezimenjak Vojin (59), koji je u nedjelju ubio druga, pa izvršio samoubistvo, ostavili su svojim porodicama tugu i ogorčenje.

Šta je prethodilo tragediji, koja je u crno zavila njihove najmilije u Tekiji i Šaludovcu, možda će zauvijek ostati tajna. Mnogi, šapatom, međutim, govore da je nepovjerenje među prijateljima "povuklo oroz", a da je sve počelo zbog izgradnje vikendice na Peštercu.

Milenkov sin Zoran kaže da je ubica njegovog oca "punih 25 godina hljeb sa plotne kod njega jeo".

"Znam samo da je Vojina policija prošle nedelje saslušavala u vezi sa tragedijom naše porodice od pre dve godine, kada je moj sestrić nagazio bombu u blizini naše i Vojine vikendice na Peštercu. Dete je ostalo bez pete. Voja je odbio poligraf, a policija mu je posle pretresla kuću i oduzela oružje. Valjda nije mogao da podnese to što su mu oružje oduzeli, pa mi ubi oca", govori Zoran za Blic.

Zoran priča i da je u trenutku ubistva bio sa ocem i tvrdi da je i sam za malo izbjegao smrt. Kaže da nije bilo nikakve svađe i da je Voja njegovom ocu pucao u grudi čim mu je pružio kesu koju je Milenko trebalo da ponese u Austriju njegovoj supruzi.

"Rekao je: Jeste, to je ta kesa! - odgovorio je na pitanje mog oca i odmah pucao! Ja sam bio u kolima i odmah je jedan metak ispalio u mom pravcu. Uspeo sam da izađem, pa je on opet pucao, a onda je seo u kola i odvezao se u pravcu Staklare", vidno potresen nastavlja Zoran, dok sa majkom Mirom i sestrama Svetlanom i Slavicom prima saučešće od rodbine, komšija i mještana Šaludovca.

Sa druge strane, Nataša Nikolić, starija Vojinova kćerka, tvrdi da je njen otac "uradio to što je uradio jer nije mogao da podnese da njegov najbolji prijatelj može da uopšte posumnja u njega".

"Radili su zajedno, vozili su isti autobus koji je kupio moj otac. Ostavio nam je oproštajno pismo koje je trenutno u policiji i u kom je napisao da nema nikakve veze sa tom bombom i da mi sada treba da živimo mirno. On nije ni bio osumnjičen, samo je jedan od mnogih koji su saslušani, ali je to shvatio kao neku vrstu izdaje sa Milenkove strane. Nije mogao da živi s tim. Zato je i ubio Paću, kako je zvao Milenka, pa se sam ubio, da spere ljagu sa sebe", ogorčeno govori Nataša.

Ona objašnjava da je njen otac sa sobom ponio još dvije cedulje namjenjene policiji, koje su nađene nakon samoubistva.

"Napisao je da želi da donira organe. Zato se i ubio u blizini hirurgije. Prethodno je parkirao auto, čučnuo je pored drveta i ubio se", dodaje Nataša.

Vojin i Milenko su godinama zajedno radili u Salcburgu, a onda se Vojin krajem prošle godine penzionisao i vratio u rodnu Tekiju, dok je Milenko sa suprugom nastavio život u Austriji. U rodnom Šaludovcu živjeli su mu sin, snaja i unučići.

Vojin će biti sahranjen u utorak u Tekiji, dok je Milenko na vječni počinak ispraćen u ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije