Ex -Yu

Ubistvo Ćuruvije: Nastavljeno pripremno ročište

Ubistvo Ćuruvije: Nastavljeno pripremno ročište
Ubistvo Ćuruvije: Nastavljeno pripremno ročište

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište u procesu protiv četvorice bivših pripadnika Resora Državne bezbjednosti optuženih za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije.

Na ročištu, koje je zatvoreno za javnost, sud bi trebalo da zakaže početak suđenja, kojem će moći da prisustvuju mediji, a optuženi da detaljno izlože odbranu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predstavilo je dokazne prijedloge prošle sedmice, a među njima su iskazi oko 90 svjedoka.

Na optuženičkoj klupi su nekadašni načelnik Resora Državne bezbjednosti /DB/ Radomir Marković, šef beogradskog centra DB Milan Radonjić, glavni obavještajni inspektor u Drugoj upravi Resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Milan Kurak.

Marković je na suđenje dovezen iz zatvora u Požarevcu gdje izdržava kaznu zatvora od 40 godina, a Radonjić i Romić iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, dok je Kurak u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Optuženi su da su 11. aprila 1999. godine "iz niskih pobuda" ubili novinara i vlasnika listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" Slavka Ćuruviju.

Na teret im je stavljeno krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije