Ex -Yu

Ucjenjivao ljubavnicu kompromitujućim video snimkom

Ucjenjivao ljubavnicu kompromitujućim video snimkom
Foto: Ilustracija | Ucjenjivao ljubavnicu kompromitujućim video snimkom

PODGORICA - Podgorička policija podnjela je prijavu protiv Nebojše Rašovića (33) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je ucjenjivao sugrađanku M. J. objavljivanjem kompromitujućih snimaka.

Oštećena je prijavila ucenjivača nakon što je, iako mu je dala novac, nastavio da joj prijeti i da je ucjenjuje objavljivanjem video-materijala koji je kompromitujući po njenu čast i ugled.

"Početkom jula Rašović je od M. J. kako se sumnja, tražio da mu da iznos od 400 evra ili će u suprotnom, kako je zaprijetio, na društvenim mrežama objaviti snimak njihovog intimnog odnosa. On joj je takođe, sumnja se, pretio da će osim toga snimak poslati u obrazovnu ustanovu koju pohađa njeno maloljetno dijete kao i da će doći na njeno radno mjesto i kolegama pokazati snimak ukoliko mu ne preda traženi novac. Da bi izvršio što veći pritisak Rašović je, sumnja se, poslao M. J. fotografiju uslikanu ispred objekta u kojem ona radi", saopšteno je iz policije.

Rašović je, dodaje se u saopštenju, oštećenoj kazao da će, kada mu preda traženu sumu novca, snimak izbrisati.

"M. J. je Rašoviću dala 400 evra vjerujući da će prestati sa ucjenama i da će snimak izbrisati. Ali je on nakon desetak dana, sumnja se, nastavio da joj šalje poruke i da joj traži novac preteći da će, ukoliko ne nastavi da mu daje novac, objaviti ovaj i druge snimke kao i intimne fotografije. Tada je oštećena odlučila da se obrati policiji", dodaje se u saopštenju.

Iz policije potencijalne žrtve ucjene na ovaj ili slične načine savjetuju da ne pregovaraju sa onima koji ih ucjenjuju. Umjesto toga trebalo bi da se odmah obrate policiji i da slučaj prijave.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije