Ex -Yu

Udruženje Đakovčana: Sve čine da onemoguće povratak Srbi

BEOGRAD - Udruženje Srba iz Đakovice ocijenilo je da su optužnice za ratne zločine, koje su podignute protiv 16 Srba iz tog grada, te potjernice koje je po istom osnovu raspisao Euleks, kreirane u cilju da se onemogući povratak tih ljudi u rodni grad - Đakovicu.

Iz Udruženja Đakovčana naglašavaju da su se na optužnicama našli baš oni Srbi koji nisu prodali svoju imovinu i koji su planirali povratak.

"Smatramo da su optužnice usmerene, pre svega, protiv povratka Srba u Đakovicu, odnosno sa namerom da u potpunosti obesmisle naš povratak i da za svagda poruče kako je Đakovica zabranjen grad za Srbe", poručili su iz Udruženja.

Udruženje kao tragično ocjenjuje što se na jednoj od optužnica našla supruga ubijenog srpskog policajca, koja sa troje djece živi u kolektivnom centru.

Raseljeni iz Đakovice poručuju da su ogorčeni prijedlogom predsjednika opštine Đakovica Mimoze Husari da bivši predsjednik Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić bude proglašena za počasnog građanina Đakovice i pitaju se da li je možda baš ona i pravila spisak za optužnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije