Ex -Yu

Uhapšen krijumčar ljudima koji je napao policajca

Uhapšen krijumčar ljudima koji je napao policajca
Foto: N.N. | Uhapšen krijumčar ljudima koji je napao policajca

ZAGREB - Hrvatska policija uhapsila je danas na području Huma Slovenca koji se dovodi u vezu sa krijumčarenjem migranata i napadom na policijskog službenika.

Iz istarske Policijske uprave saopšteno je da je muškarac uhapšen oko 11.00 časova, da je priveden u Policijsku stanicu Buzet i da se nad njim sprovodi kriminalistička istraga.

Hrvatski policajac pucao je juče na Istarskom ipsilonu na vozilo u kome su krijumčareni migranti sa Kosova, nakon što je vozač krenuo da ga udari.

Incident se dogodio kada su policajci prema Pazinu uočili sumnjivo vozilo marke "škoda, za koje je prethodno postojala informacija da se dovodi u vezu sa mogućim krijumčarenjem ljudi, prenose hrvatski mediji.

Policija je pokušala da zaustavi vozilo uz upotrebu svjetlosnih i zvučnih signala, ali je to vozač ignorisao, te nastavio da se kreće velikom brzinom sve do dijela puta na kome se izvode radovi i saobraćaj odvija jednom trakom.

"Nailaskom na kolonu vozila nepoznati vozač se zaustavio i u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu", navodi se u saopštenju istarske policije.

Policija dalje navodi da je njihov kolega prišao vozilu, ali da je vozač, namjeravajući da pobjegne, vozilom krenuo prema policijskom službeniku.

"Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i za život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo obilaziti zaustavljena vozila da bi nastavio vožnju trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik je ispalio hitac prema gumama", objasnili su iz istarske policije.

Vozač je zatim pobjegao sa lica mjesta, a vozilo je pronađeno kilometar dalje.

Policija je sinoć pronašla osobe koje su pobjegle iz vozila, a riječ je o ilegalnim migrantima sa Kosova.

Vezana vijest: Policajac pucao na krijumčara koji je nasrnuo na njega

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije