Ex -Yu

Uhapšeni napadači na novinara Željka Peratovića

Uhapšeni napadači na novinara Željka Peratovića
Uhapšeni napadači na novinara Željka Peratovića

KARLOVAC - Tri osobe uhapšene su zbog napada na hrvatskog novinara i dobitnika godišnje nagrade za istraživačko novinarstvo Željka Peratovića.

Uhapšeni su osumnjičeni da su namjeravali da povrijede Peratovića, koga su napali na njegovom imanju u Luci Pokupskoj, kod Karlovca, saopšteno je danas iz karlovačke policije.

Iz policije navode da je Peratović juče nakon verbalnog sukoba napadnut prvo ispred, a potom i u unutrašnjosti svoje kuće u Luci Pokupskoj i da je lakše povrijeđen.

Peratović je rekao da napad ne dovodi u vezu sa svojim pisanjem o ilegalnom iskopavanju šljunka, već sa slučajem Josipa Perkovića na kojem u posljednje vrijeme radi, te dodao da su mu to napadači rekli.

"Jasno je da ovaj napad na mene nije neki moj privatni spor  jer   te ljude ne poznajem. To ima veze   sa mojim poslom, dakle sa  javnom  riječi, i to treba spriječiti i zaštititi novinarsku struku", poručio je Peratović.

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je napad na Peratovića i zatražilo da prijetnje i napadi na novinare postanu krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije