Ex -Yu

Uhapšeni napadači na pekaru "Evropa"

Uhapšeni napadači na pekaru "Evropa"
Uhapšeni napadači na pekaru "Evropa"

NOVI SAD - Novosadska policija pronašla je dvojicu maloljetnika za koje se sumnja da su u petak, 17. oktobra, jedan sat poslije ponoći razbili izlog na pekari "Evropa" u Novom Sadu, saopštio je MUP Srbije.

Nijih je danas u prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu saslušao viši javni tužilac uz prisustvo advokata i roditelja.

Nakon saslušanja, u dogovoru s nadležnim tužiocem, policija će protiv dvojice 16-godišnjih Novosađana podnijeti krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, prenosi B92.

Novosadska policija rasvijetlila je i jutrošnji napad na pekaru vlasnika srpske nacionalnosti. Zbog sumnje da je razbio izlog pekare na Limanu, saslušan je Novosađanin /21/, a nadležno tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je večeras da je policija riješila skoro sva krivična djela napada na pekare prethodnih dana na teritoriji Vojvodine i tim povodom zadržala u pritvoru 11 osumnjičenih.

"U prethodna dva - tri dana saslušana su 62 lica povodom incidenata koja su se dešavala pre svega na teritoriji Vojvodine, a zadržano je 11 lica. Rešili smo i noćašnje oštećenje pekare u Novom Sadu pošto je utvrđeno da je izvršilac L.P. /21/ mađarske nacionalnosti", rekao je Stefanović za "Pink".

Prema njegovim riječima, lica srpske nacionalnosti osumnjičena su za napade na pekare u Bečeju P.A. /18/, za pekaru u Somboru osumnjičen je T.N. /19/, za oštećenje dvije pekare u Banovcima osumnjičeni su D.S. /18/ i D.N. /24/, a za oštećenje dvije pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri lica.

"Policija je ozbiljno i temeljno radila svoj posao i u rekordnom roku je otkrila okrivljenog za ubistvo u pekari u Begeču, a izvršiocu je danas određen pritvor do 30 dana", rekao je ministar.

On smatra da je na taj način država poslala poruku da niko ne treba da čini krivična dela i da reaguje na provokacije pogotovo koje su dolazile sa albanske strane na utakmici Albanija-Srbija u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije