Ex -Yu

Uhapšeni navijači Hajduka koji su demolirali pumpu u Srbiji

Uhapšeni navijači Hajduka koji su demolirali pumpu u Srbiji
Foto: Printscreen RTS | Uhapšeni navijači Hajduka koji su demolirali pumpu u Srbiji

Pripadnici MUP-a Srbije su uhapsili grupu hrvatskih državljana za koju se sumnja da je demolirala pumpu kod Vrčina, nezvanično saznaje B92.net.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je izjavio da su pripadnici MUP-a zaustavili na autoputu više od 400 hrvatskih navijača, te da je detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

"U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana“, objasnio je ministar Stefanović. 

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i srpske državljane i goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije. 

“Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano“, poručio je Stefanović, piše B92.

Vezana vijest: Navijači splitskog Hajduka divljali po Srbiji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije