Ex -Yu

Uhapšeni osumnjičeni za prevoz imigranata

Uhapšeni osumnjičeni za prevoz imigranata
Uhapšeni osumnjičeni za prevoz imigranata

LESKOVAC - Tri osobe iz Vranja i okoline uhapšene su zbog sumnje da su prevozile ilegalne imigrante, koji su doživeli saobraćajnu nezgodu na dijelu autoputa Vranje - Leskovac, saopštilo je Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Kako je naveden u saopštenju, policija je zadržala M.S. (43) iz okoline Vranja, kojem je po prijedlogu javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je M.P. (36) i R.P. (37), sa boravištem u Vranju, određeno zadržavanje i oni će u toku dana biti privedeni zamjeniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Njima stavljaju na teret da su izvrišili krivična djela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licima povrijeđenim u saobraćajnoj nezgodi.

Osumnjičene terete da su u toku noći između 24. i 25. februara ove godine, po prethodnom dogovoru organizovali prevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Republike Srbije.

Prilikom prevoza kombijem FIAT, na dionici autoputa Vranje - Leskovac, kod sela Donje Krajince, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je kombi sleteo s puta i udario u objekat pored puta.

U toj nezgodi 41 strani državljanin je teže ili lakše povrijeđen.

Uviđaj lica mjesta izvršio je zamjenik osnovnog javnog tužioca u Leskovcu i službenici policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u kordinaciji sa zamjenikom osnovnog javnog tužioca nastavljaju rad po tom predmetu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije