Ex -Yu

Uhapšeno petoro zbog falsifikovanja novca

Uhapšeno petoro zbog falsifikovanja novca
Foto: N.N. | Uhapšeno petoro zbog falsifikovanja novca

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji s policijskim upravama u Kruševcu i Boru i Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i Beogradu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo falsifikovanje novca.

Kako je saopštio MUP, uhapšeni su: S. D. (33) iz Pirota, M. L. (34) iz Beograda, M. D. (60) i M.L. (24) iz Negotina, i M. L.(38) iz Kruševca, dok će protiv 61-godišnjeg muškarca iz Beograda biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Kako se sumnja, S. D. i M. L. su u kući kod Varvarina instalirali opremu za izradu falsifikovanog novca i odštampali oko šest miliona dinara u apoenima od 500, 1.000 i 2.000 dinara. Novac su zatim, radi daljeg stavljanja u opticaj, prodavali za određeni procenat osumnjičenima M. D, M. L. i M. L.

Pretresom kuće pronađena je oprema za izradu falsifikovanog novca i oko 4,5 miliona falsifikovanih dinara u fazi izrade.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije