Ex -Yu

Ukinuta presuda maloljetniku optuženom za pokušaj ubistva

Ukinuta presuda maloljetniku optuženom za pokušaj ubistva
Ukinuta presuda maloljetniku optuženom za pokušaj ubistva

NOVI SAD - Novosadski Apelacioni sud ukinuo je presudu maloljetnom K.V. iz Kaća, optuženom da je prije dvije godine u holu Mašinske škole u Novom Sadu pokušao da ubije dvojicu mladića koji su ga mjesecima zlostavljali i otimali mu novac, potvrdila je Srni portparol suda Ivana Josipović.

Josipovićeva je navela da je Apelacioni sud usvojio žalbe tužioca i branioca, koji su bili nezadovoljni prvostepenom presudom, ukinuo presudu i vratio je na ponovno odlučivanje novosadskom Višem sudu.

"Utvrđeno je da je bilo i povreda odredaba krivičnog postupka jer je izreka presude protivrečna samoj sebi", dodala je Josipovićeva.

Sedamnaestogodišnji K.V. je u septembru prošle godine kažnjen uslovno dvogodišnjim pojačanim nadzorom roditelja i socijalnih radnika.

Taj mladić, učenik novosadske Građevinske škole, je u holu Mašinske škole nožem izbo dvojicu mladića koji su ga mjesecima zlostavljali i otimali mu novac.

Riječ je o Milanu Š. /22/ iz novosadskog naselja Rakovac, koga je K.V. braneći se tri puta ubo nožem u stomak i grudi, te Branimiru S. /20/ iz Teslića iz Republike Srpske, koga je ubo jednom.

Tog dana oni su od K.V. oteli ranac sa patikama, bacili u šaht i tražili od njega zlatan zlančić.

K.V. je na suđenju rekao da su ga ti mladići nekoliko puta presretali i tražili novac, a kad im se suprotstavio bili su grubi prema njemu zavlačili ruku u džep i sami uzimali ono što nađu.

Mladiću je određen pritvor, ali je poslije pokretanja peticije i protesta bio pušten da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije