Ex -Yu

Ukrajinke puštene iz pritvora, "nisu znale šta snimaju"

Ukrajinke puštene iz pritvora, "nisu znale šta snimaju"
Foto: Arhiva | Ukrajinke puštene iz pritvora, "nisu znale šta snimaju"

BEOGRAD - Dvije ukrajinske državljanke koje su pripadnici Vojne policije Srbije priveli jer su pokušale neovlašćeno da snimaju vojne objekte u Srbiji, puštene su iz pritvora.

Protiv njih neće biti podignuta krivična prijava, javlja N1.

Zvaničnici Ambasade Ukrajine su rekli za N1 da pretpostavljaju da te žene vjerovatno nisu znale šta mogu da snimaju, a šta ne smiju.

Nema konkretnih informacija o drugim uhapšenim strancima, uhapšenim istim podom.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ranije je izjavio da je Vojna policija uhapsila osmoro stranaca jer su neovlašćeno pokušali da snimaju vojne objekte ili da uđu u objekte u koje je ulaz civilima strogo zabranjen.

Vulin je ocijenio da "tako veliki broj stranih državljana i tako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabilježen".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedjelju izjavio da je dobio neke informacije o hapšenju američkih državljana u Srbiji, ali da ne smatra da je to "nešto posebno opasno".

"Ne mislim da je to nešto posebno opasno, bilo je tu i državljana nekih drugih zemalja, ali da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj službe bezbednosti", kazao je srpski predsjednik.

Podsjećamo, Vojna policija uhapsila je dva Amerikanca i dvije ukrajinske državljanke koji su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije