Ex -Yu

Umro bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović

Umro bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović
Umro bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović

BEOGRAD - Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović preminuo je u Beogradu poslije duge i teške bolesti.

Jedan od najpoznatijih privrednika stare Jugoslavije i kasnije jedan od najtraženijih srpskih bjegunaca preminuo je noćas u svom domu, javili su beogradski mediji.

Radulović je 2006. godine pobjegao iz zemlje zbog optužbi za pronevjeru 30 miliona evra u "C marketu". Godinama je živeo u Španiji, a potom se preselio na Kubu.

Nakon poslije osmogodišnjeg skrivanja, Radulović je 12. aprila predao srpskom pravosuđu.

Radulović je bio u bjekstvu od pokretanja postupka protiv "stečajne mafije" u aprilu 2006. godine, a u odsustvu je osuđen na pet godina zbog malverzacija sa "C marketom".

On je osuđen da je od Mike Brašnjovića, direktora "Eko-produkta", primio mito od 2,5 miliona evra da bi mu bez pravnog osnova izdao 42 mjenice u vrijednosti od 350 miliona dinara.

U Apelacionom sudu u Beogradu 14. oktobra počela je višednevna sjednica na kojoj su razmatrane žalbe na presude optuženima u slučaju "stečajna mafija", na kojoj se Radulović prvi put pojavio u javnosti.

Radulović je trebalo da svjedoči protiv biznismena Miroslava Miškovića i Milana Beka u procesu nezakonitog preuzimanja "C marketa", ali je zbog štrajka advokata u Srbiji, koji još traje, taj proces bio odložen.

Nedavno je proveo više od mjesec dana na beogradskom Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gdje su mu zbog problema sa krvnim sudovima ugrađeni stentovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije