Ex -Yu

Uskoro optužnica za krađu identiteta Andreja Vučića

Uskoro optužnica za krađu identiteta Andreja Vučića
Uskoro optužnica za krađu identiteta Andreja Vučića

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će vrlo brzo biti podignuta optužnica u slučaju krađe identiteta Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Stefanović je ovo rekao u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Nove stranke Zorana Živkovića o slučaju krađe identiteta i osnivanja sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Kako je objasnio Stefanović, u tom slučaju je završen pretkrivični postupak, određen je pritvor za tri osobe, a tužilaštvo završava ključni dio istrage i očekuje se da će optužnica biti podignuta vrlo brzo. 

Jedanastoro osumnjičenih uhapšeno je 10. aprila pod sumnjom da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića. 

Oni se terete za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra. 

Andrej Vučić podnio je tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavnosti akta o osnivanju te firme, jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije