Ex -Yu

Usvajanje rebalansa budžeta u nedjelju

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će rebalans budžeta biti usvojen u nedjelju, 26. oktobra.

Ona vjeruje da će rasprava u parlamentu o Prijedlogu rebalansa budžeta i zakonima kojima se smanjuju plate u javnom sektoru i penzije proteći u korektnom tonu.

Gojkovićeva napominje da su najavljene mjere štednje teške, jer ne postoji kategorija građana koja njima neće biti obuhvaćena, ali da su i ograničenog trajanja.

"U pitanju su mere štednje koje neće lako pasti građanima. Važno je naglasiti da se mere ne odnose na sve penzionere, već na manji broj njih", rekla je Gojkovićeva za RTS.

Prema njenim riječima, teret štednje moraju da prime i zajednički podjele svi ostali građani.

Ona je naglasila da se Srbija i njeni građani danas prvi put suočavaju sa stvarnim mjerama štednje, jer su bivše vlasti zarad dobijanja političkih poena izbjegavale da ih realizuju.

"Trećeg nema. Ili ćemo spasiti Srbiju na vreme ili možemo još mesec-dva da gledamo mirno kako propada i kada se probudimo da više niko iz javnog sektora ne dobije dinara ni za plate ni za penzije", upozorila je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije