Ex -Yu

Vašter: Izdati nalozi za hapšenje Vulovića i Ristića

Vašter: Izdati nalozi za hapšenje Vulovića i Ristića
Vašter: Izdati nalozi za hapšenje Vulovića i Ristića

KOSOVSKA MITROVICA - Vršilac dužnosti šefa Euleksa Žoel Vašter izjavila je danas da su izdati nalozi za hapšenje gradonačelnika Zubinog Potoka Stevana Vulovića i bivšeg predsjednika ove opštine Slaviše Ristića.

Vašterova je potvrdila da je Vulović osumnjičen za organizovanje bjekstva lica lišenih slobode, a Ristić za ugrožavanje UN i pridruženog osoblja, te teško ubistvo.

"Nalozi sa hapšenje su izdati, ako se oni pojave na Kosovu na tužiocu će biti da razmotri zahtjev za njihovo zadržavanje ili ne", rekla je Vašterova za mitrovički Radio "Kontakt plus".

Ona kaže da Euleks ne ugrožava rad gradonačelnika Zubinog Potoka i da je Vulović "sam donio odluku da bude van Kosova".

Prema njenim riječima, Vulović je obećao tužiocu da će se odazvati pozivu i da su se predstavnici Euleksa nadali da će tako i biti.

"Vulović je sam donio odluku da se ne odazove tom pozivu i time lično odlučio da ne nastavi rad gradonačelnika", rekla je Vašterova.

Ona je ponovila da Euleks ne pravi nikakvu razliku na osnovu etničke pripadnosti kada govori o sprovođenju vladavine prava.

Kada je riječ o predmetima zločina nad Srbima, Vašterova kaže da slučajevi ne mogu biti procesuirani bez dokaza, bilo da je riječ o materijalnim dokazima ili izjavama svjedoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije