Ex -Yu

Veliki pad liste "Most"

Veliki pad liste "Most"
Veliki pad liste "Most"

ZAGREB - Najnovija anketa o podršci strankama i političarima u Hrvatskoj pokazuje veliki pad liste "Most", koja je donedavno odlučivala o formiranju vlade, a sada ima podršku tek devet odsto anketiranih.

Formiranje Vlade nije dovelo do značajnih pomaka u odnosu između desne i lijeve koalicije - Domoljubna koalicija je prva sa izborom od 32,7 odsto anketiranih, dok je lijeva koalicija "Hrvatska raste" na drugom mjestu sa podrškom od 32,3 odsto.

Više od polovine građana – 58,6 odsto smatra da su opšta kretanja u zemlji negativna, odnosno da idu u pogrešnom smjeru. Jedino glasači HDZ-a većinski smatraju da sve ide u bolje pravcu.

Istraživanje pokazuje i značajni rast broja neopredijeljenih birača.

Na listi samostalnih stranaka HDZ ima podršku 30 odsto, a SDP 28,8 odsto.

Most je na trećem mjestu, ali je samo za mjesec dana "pao" za 2,6 postotnih bodova.

"Živi zid" je na četvrtom mjestu sa tri odsto, a SDP-ov koalicioni partner HNS ima 2,4 odsto.

Predsjednik Kolinda Grabar Kitarović i dalje je najpozitivniji političar u Hrvatskoj sa 24,6 odsto podrške, a lider SDP-a Zoran Milanović je na drugom mjestu s 10,3 odsto, dok je premijer Tihomir Orešković treći sa 9,9 odsto.

Na vrhu spiska negativno ocijenjenih političra i dalje je lider HDZ-a i potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko sa 30,5 odsto, a slijedi ga Milanović sa 28,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije