Ex -Yu

Požar na Adi Ciganliji, gorjeli lokali

Požar na Adi Ciganliji, gorjeli lokali
Požar na Adi Ciganliji, gorjeli lokali

BEOGRAD - Lokalizovan požar koji je se s jednog od splavova na makiškoj strani Ade Ciganlije proširio na drugi restoran. Požar je gasilo 34 vatrogasca. Čula se i eksplozija.

Požar je lokalizovan i trenutno se radi na dogašavanju i pretrazi terena, rekao je Tanjugu načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

"Dobili smo dojavu u 7.30 sati da je izbio požar na makiškom putu u visini Ade Ciganlije. Dolaskom na lice mjesta zatekli smo u plamenu restoran 'Koketa', i 'Red šuz' ukupne površine oko 1.000 metara kvadratnih", rekao je Nikolić.

Vatrogasci su najpre primili dojavu o požaru u 7.30, kada se zapalio splav "Koketa", i na lice mjesta su poslali devet vozila. Međutim, vatra se brzo proširila i na susjedni restoran "Red šuz", nakon čega je stiglo još vozila vatrogasne službe.

Na brzo širenje vatre uticao je vjetar, ali i činjenica da su lokali na makiškoj strani Ade uglavnom napravljeni od drveta. Zbog toga su se vatrogasci konstantno smenjivali, vozila su stalno odlazila i dolazila, javio je reporter RTS-a.

Čula se i manja eksplozija, pretpostavlja se da je u pitanju plinska boca.

Materijalna šeta je velika. Nema podataka o povrjeđenima.

Požar je lokalizovan nešto prije 9 časova.

(NN/rts, b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije