Ex -Yu

Veliki pritisci da se Tačiju i Ljimaju oproste zločini

Veliki pritisci da se Tačiju i Ljimaju oproste zločini
Veliki pritisci da se Tačiju i Ljimaju oproste zločini

BEOGRAD - Specijalni tim, na čijem je čelu Amerikanac Klint Vilijamson, poslije tri godine istrage nije uspio da prikupi dovoljno dokaza o trgovini organima i slučaju "žuta kuća", ali je utvrdio listu od najmanje deset nekadašnjih komandanata OVK za koje ima čvrste dokaze da su počinili ratne zločine, kaže za "Blic" pouzdan izvor.

Očekuje se da će Vilijamson izvještaj o istrazi objaviti u ponedjeljak, 28. jula, ali, kako tvrdi ovaj izvor, nije izvjesno da će odmah izaći sa imenima odgovornih za ratne zločine.

TV "Pink" je juče na svom sajtu objavila nezvaničnu informaciju da bi optužnica protiv Hašima Tačija mogla biti podignuta već sljedećeg utorka, dok izvor "Blica" tvrdi da su u toku veliki pritisci da se Tači i Fatmir LJimaj skinu sa liste odgovornih.

Osim Tačija, Ljimaja i Jakupa Krasnićija, srpsko tužilaštvo za ratne zločine do sada je ukazivalo i na moguću umiješanost Agima Čekua i Ramuša Haradinaja u trgovinu ljudskim organima. "Blic" saznaje da Haradinaj i Čeku nisu na Vilijamsonovom spisku.

Vilijamson je juče tokom posjete Beogradu razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem. /kraj/da

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije