Ex -Yu

Velja Ilić želi da se iskupi sa 101 ružom

Velja Ilić želi da se iskupi sa 101 ružom
Velja Ilić želi da se iskupi sa 101 ružom

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić uputio je danas javno izvinjenje novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Milici Šarić navodeći da nije postojala nikakva namjera da novinarku lično uvrijedi.

U saopštenju ministarstva, a povodom saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) u kome se navodi da je ministar Ilić "uvrijedio" novinarku, navodi se da u razgovoru nije postojala nikakva namjera ministra da pomenutu novinarku lično uvrijedi.

"Ovim saopštenjem ministar Ilić upućuje novinarki Šarić javno izvinjenje, uz 101 ružu, ukoliko je na bilo koji način narušen njen profesionalni integritet", ističu u ministarstvu.

NUNS je ranije danas najoštrije osudio postupak ministra Ilića i zatražilo javno izvinjenje zbog uvreda koje je uputio novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.

Kako se u saopštenju NUNS-a navodi, novinari CINS-a pripremaju objavu baze podataka o sukobima privatnog obezbjeđenja i građana u proteklih 10 godina, u okviru čega provjeravaju tačnost medijskih napisa o takvim incidentima i pozvali Ilića kako bi provjerili da li se njegovo obezbjeđenje sukobilo sa policajcem 2004, odnosno sa novinarom 3 godine kasnije.

U saopštenju se tvrdi da je Ilić, osim što je negirao da je riječ o njegovom obezbjeđenju, Milici Šarić odgovorio riječima: "Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna... Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki..."

Navodi se da je Ilić rekao i da ga pita gluposti, ko joj je dao nalog za ta pitanja i dodao: "Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije