Ex -Yu

Vesna Pusić: Sklona sam bojkotu Ukrajine

Vesna Pusić: Sklona sam bojkotu Ukrajine
Vesna Pusić: Sklona sam bojkotu Ukrajine

ZAGREB - Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas da postoji realna mogućnost da hrvatska vlada odluči da otkaže posjetu hrvatskih funkcionera Ukrajini zbog odnosa tamošnjih vlasti prema zatvorenoj bivšoj premijerki Juliji Timošenko.

"Postoji realna mogućnost, naime to je nešto o čemu vlada treba da odluči", rekla je Pusića novinarima u Zagrebu i dodala da je ona sklona stavu da se ne ide u Ukrajinu.

Pusić je podsjetila da je značajan broj država odlučio da ne šalje svoje predstavnike u tu državu.

U kabinetu predsjednika Hrvatske Ive Josipovića agenciji Beta je rečeno da su u toku konsultacije s hrvatskom vladom i Ministarstvom spoljnih i evropskih poslova o mogućem učešću ili neučešću predsjednika Hrvatske na sastanku šefova srednjoevropskih država na Jalti 11. i 12. maja.

Osim skupa na Jalti, Ukrajina je zajedno s Poljskom domaćin evropskog fudbalskog prvenstva koje treba da počne 8. juna u Ukrajini i Poljskoj.

Brojni svjetskih političari najavili su da će bojkotovati Ukrajinu poslije izvještaja o zlostavljanju bivše premijerke Julije Timošenko u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije