Ex -Yu

Veterani OVK pozivaju na bojkot Euleksa

Veterani OVK pozivaju na bojkot Euleksa
Veterani OVK pozivaju na bojkot Euleksa

PRIŠTINA - Veterani bivše takozvane Oslobodilačke vojske Kosova pozvali su učesnike sukoba na Kosovu da bojkotuju Euleks, tvrdeći da misija EU želi da diskredituje i kriminaluzuje, kako navode - "vrijednost oslobodilačkog rata" na Kosovu.

"Organizacija ratnih veterana OVK poziva sve borce da ne priznaju vlast Euleksa na Kosovu, da se ne odazivaju na njihove pozive, da ne daju bilo kakve izjave organima ove misije u bilo kojim okolnostima, čak i ako budu uhapšeni zbog takozvanih ratnih zločina", navodi se u saopštenju Savjeta veterana OVK.

Ogorčeni zbog hapšenja grupe pripadnika OVK optuženih za ratne zločine u logoru Klečka, veterani pozivaju kosovsku skupštinu da odmah započne neophodne ustavne promjene da Euleksu oduzme sva izvršna ovlašćenja.

Veterani OVK smatraju da je usvajanje Zakona o ratnim vrijednostima u Skupštini Kosova postalo potreba za održavanje unutrašnje stabilnosti na Kosovu.

"Tražimo da svi subjekti koji učestvuju u Skupštini budu ujedinjeni o  pitanju zakona i da ga ne politizuju, i da ga odobre brzo i jednoglasno", piše u saopštenju veterana OVK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije