Ex -Yu

Vlada Srbije dala garancije za puštanje Mladića na liječenje u Srbiju

Vlada Srbije dala garancije za puštanje Mladića na liječenje u Srbiju
Foto: Ilustracija | Vlada Srbije dala garancije za puštanje Mladića na liječenje u Srbiju

BEOGRAD - Vlada Srbije dala je danas garancije za puštanje generala Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala na liječenje u Srbiju, rekao je advokat Saša Lukić.

On je naveo da su garancije Vlade dostavljene danas timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde Srbije.

"U garancijama Vlade garantuje se da će, u slučaju da general bude privremeno pušten na slobodu po odluci sudskog veća, a u vreme boravka na teritoriji Srbije, Srbija poštovati sve naloge sudskog veća kako bi se general u svako vreme mogao po nalogu veća pojaviti pred Tribunalom", rekao je Lukić.

On je naveo da odbrana radi na prikupljanju dokumentacije koja će se nalaziti u zahtjevu sudskom vijeću Tribunala za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji i da preostaje još da se obezbijedi mišljenje ljekara koji će pregledati generala.

Lukić je ocijenio da bi krajem oktobra ljekari trebalo da posjete generala Mladića u Hagu, gdje će ga pregledati i upoznati se o ljekarskoj dokumentaciji, te ukazao da termin zavisi od toga koliko će brzo uprava pritvorske jedinice u Hagu obezbijediti dozvolu i uslove za rad ljekarskom timu.

On je istakao da će, nakon dobijenog ljekarskog mišljenja, hitno biti upućen zahtjev za puštanje generala na privremenu slobodu radi liječenja, jer "zdravstveno stanje generala Mladića ne trpi bilo kakva odgađanja".

"Čim lekari budu pregledali generala Mladića i napisali izveštaj o zdravstvenom stanju, imaćemo kompletiranu dokumentaciju i zahtev za puštanje na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji biće promptno predat", rekao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije