Ex -Yu

Vlada dala garancije za novo puštanje Hadžića iz Haga

Vlada dala garancije za novo puštanje Hadžića iz Haga
Vlada dala garancije za novo puštanje Hadžića iz Haga

BEOGRAD - Vlada Srbije dala je garancije za ponovno puštanje Gorana Hadžića iz Haškog tribunala na privremenu slobodu i on će se vratiti u Srbiju nakon što budu obavljene sve potrebne procedure, rekao je Hadžićev advokat Zoran Živanović.

Novu odluku o puštanju Hadžića na privremenu slobodu Haški tribunal donio je prošle sedmice, a Haško tužilaštvo odlučilo je da se neće žaliti na tu odluku, pa su za njegov povratak u Srbiju bile potrebne samo još garancije Vlade Srbije, koje su date na jučerašnjoj sjednici.

"Sada očekujemo da se završe formalnosti. Odluka bi trebalo da bude napisana i potpisana, da Vlada kontaktira Haški tribunal, jer je u odluci naloženo da oni obave određene kontakte sa Sekretarijatom Haškog tribunala, a treba i da damo da nadležna služba Tribunala prevede garancije Vlade...", rekao je Živanović.

On nije mogao da kaže kada će se Hadžić vratiti u Srbiju, ističući da ne može da procijeni koliko će dana biti potrebno da se ove formalnosti obave.

Haški tribunal pustio je 16. aprila bivšeg predsjednika Republike Srpske Gorana Hadžića na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga. Početkom maja on je vraćen u Hag na kontrolni zdravstveni pregled, jer je liječenje započeo u Holandiji.

Suđenje Hadžiću je u prekidu od oktobra 2014. godine, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru, a u novembru mu je dijagnostifikovan tumor na mozgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije