Ex -Yu

Vlada najavila reforme i odlučniju borbu za bolji život

Vlada najavila reforme i odlučniju borbu za bolji život
Vlada najavila reforme i odlučniju borbu za bolji život

LAZAREVAC - Vlada Srbije jednoglasno je danas usvojila izveštaj o jednogodišnjem radu, a premijer Aleksandar Vučić je poručio da je u protekloj godini u zemlji pokrenuto investicija u infrastrukturne projekte u vrijednosti od preko četiri milijarde evra.

Inače, svečana sjednica je održana pod vedrim nebom na kopu Tamnava - Zapadno polje, u Rudarsom basenu Kolubara, koji je bio najviše poplavljen tokom prošlogodšnjih poplava.

Vučić je najavio dalje reforme i još odlučniju borbu za bolji život svih građana.

Ističući da su dugoročne investicije jedini način da se u potpunosti povrati ekonomska snaga Srbije, a što će dovesti do novih radnih mjesta i djelatnosti, Vučić je rekao i da je "novčanik Srbije danas zdraviji" nego prije godinu dana, da će deficit budžeta i na kraju aprila biti upola manji od prethodno planiranog - oko 30 milijardi dinara.

Kabinet koji vodi će, kako je rekao, nastaviti da radi i donosi teške odluke, koje su često bile hrabre u političkom smislu.

"Grešili smo, u to nema sumnje, ali onaj ko radi, taj i greši. Međutim, važno je da nastavi da radi, da ustane, da se podigne i to će biti naš princip i u budućnosti", poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, uvijek će biti bezbroj zamjerki onih koji češće vide problem, ali je ukazao na činjenicu koliko je toga obnovljeno od štete nastale u prošlogodišnjim majskim poplavama, koliko je došlo investitora, koliko je fabrika obnovljeno i otvoreno...

Konstatovao je da je vlada za ovih godinu dana uspjela da sačuva obraz Srbije, podsjećajući na obilježavanje ključnih istorijskih događaja poput Cerske bitke i NATO agresije na SRJ i naglasio da će nastaviti da radi na unapređenju srpske ekonomije kako bi ona konačno bila vođena domaćinski.

Prema njegovim riječima, niko nema pravo na žalopojke.

"Ako stanemo Srbija više neće da krene - ne želim više da čujem ne mogu i ne znam, nama izgovora i nisu potrebni i niko nema pravo na izgovore", rekao je premijer.

Govoreći na početku sjednice, premijer je podsjetio da je ova vlada prije godinu dana zatekla zemlju u "vodi do guše".

Objasnio je da je odluka da sjednica bude održana u kolubarskom basenu doneta, jer je, to kako je rekao, jedino mjesto gdje smo se borili sa poplavom, stanjem koje je zatekla vlada kada je počela da radi.

"Zemlja je bila u vodi do guše, stanje u kojoj smo je zatekli kada smo preuzeli vladu", kazao je Vučić dodajući da je vlada teško i naporno radila.

Kolubara je, kazao je, simbol onoga kroz šta smo prošli u proteklih 12 mjeseci.

Na sjednicom, koja se održava pod vedrim nebom na improvizovanoj bini prisustvuju članovi vlade, kao i direktor RB "Kolubara" Milorad Grčić.

Nakon sjednice, premijer Vučić i ministri prisustvovaće puštanju u rad rotornog bagera "glodar 3" i proizvodnog sistema za otkrivanje jalovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije