Ex -Yu

Vlasnik restorana koji je izbacio Srbe prijavio da mu prijete

Vlasnik restorana koji je izbacio Srbe prijavio da mu prijete
Vlasnik restorana koji je izbacio Srbe prijavio da mu prijete

PODGORICA - Vlasnik Etno sela "Kadmi" na Njegušima Milo Kadija, koji je iz restorana izbacio majku sa petoro djece i monahinju Srpske pravoslavne crkve jer su Srbi, prijavio je crnogorskoj policiji da mu stižu prijeteće sms poruke, pišu današnje podgoričke "Vijesti".

Kako navodi dnevnik na svom internet portalu, Kadiju je cetinjska policija saslušavala više od pola sata, a mobilni telefon i kartica su uzeti kako bi policija pokušala da utvrdi s kojih adresa su stizale prijeteće poruke.

"Vijesti" pišu i da su pojedini mediji objavili da je restoran "Kadmi" demoliran, ali da takav slučaj ipak nije prijavljen policiji.

Kadija je u subotu iz restorana u subotu izbacio Veselinku Rajković, njeno petoro djece i monahinju, uz opasku da tu za njih "nema hrane", jer je tu "sve crnogorsko".

Kako piše dnevnik, Kadija je njihovom novinaru najprije kazao: "To se desilo zato što mi je bilo milo", koristeći uz to psovke.

Nakon pet minuta on je nazvao novinara "Vijesti" i rekao: "Napiši da sam crnogorski nacionalista i da Srbi ne mogu da jedu kod mene".

Uputio je i niz pogrdnih riječi za monaštvo Srpske pravoslavne crkve.

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu srpskog parlamenta Aleksandar Čotrić zatražio je juče od Vlade Srbije da zbog slučaja hitno protestuje kod crnogorskih vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije