Ex -Yu

Vojska Srbije superiornija u odnosu na druge u regionu

Vojska Srbije superiornija u odnosu na druge u regionu
Vojska Srbije superiornija u odnosu na druge u regionu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da je Vojska Srbije "superiornija" u odnosu na vojske drugih zemalja u regionu.

"Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije od svih zemalja u regionu, sem Rumunije, daleko superiornija i po broju tehničkih sredstava lovačke avijacije, kopnene vojske i rečne flotile, tako da građani Srbije ne treba da brinu o svojoj bezbednosti", rekao je Gašić u Skupštini Srbije.

Odgovarajući na pitanja poslanika Gašić je istakao da ni u Ministarstvu odbrane ni u Vojsci Srbije nije bilo razmišljanja da se čuvanje neba iznad Srbije povjeri nekoj stranoj avijaciji.

On je naveo da ulaganja koja u ovom trenutku čini Ministarstvo odbrane imaju za cilj da se poveća broj vojnih letjelica do 2018. godine.

Gašić je izrazio nadu da će u septembru biti završen tender za rušenje bloka A nedakašnjeg Generalštaba Vojske Jugoslavije u Beogradu, koji je oštećen projektilom NATO-a tokom bombardovanja 1999. godine.

On je naglasio da će se rušenje obaviti iz unutrašnjeg prostora, što neće smetati ozelenjavanju prostora oko zgrade koje je u toku, kao i da dok bi ruševine trebalo da budu raščišćene do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije