Ex -Yu

Vojska gasi požar kod Splita, vatra sve bliže gradu

Vojska gasi požar kod Splita, vatra sve bliže gradu
Foto: Ilustracija | Skalice - Pogled prema istoku

SPLIT - Stotinu hrvatskih vojnika stiglo je u Žrnovnicu, najistočni dio Splita, kako bi pomogli vatrogascima u gašenju velikog požara, izjavio je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević.

Prema najnovijim informacijama, požar plamti na području dugom oko deset kilometara i širokom nekoliko kilometara, a i dalje se širi.

Na požarištima kod Podstrane, Radošinovca i Bibinja angažovano je po pet kanadera i vazdušnih traktora. U Žrnovnici se požar približio kućama, a na ulicama je vojska, javlja portal "Index.hr".

Na dijelu požarišta na istoku Splita čulo se sedam ili osam jakih eksplozija, a cijelo opožareno područje prekriveno je gustim dimom. Krstičević je potvrdio da je raketna baza u Žrnovnici okružena vatrom, te da je na tom području već angažovana vojska.

Prema raspoložim informacijama, do sada je izgorjelo nekoliko kuća, poslovnih prostora i radnih mašina, vrtić, dio groblja, brojni maslinici, te Zvjezdano selo Mosor. Iz centra Splita vidi se gusti crni dim koji se nadvio nad planinom Mosor.

Veliki požar u zaleđu između Omiša i Splita buknuo je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Tugarama, a tokom dana se proširio na mjesta Srinjine, Sitno Gornje i Donje.

Gašenje požara ometa bura koja jako duva i stalno mijenja smjer vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije