Ex -Yu

Vučić: 10 MIG-ova, dva ruska helikoptera, obučeni vojnici

Vučić: 10 MIG-ova, dva ruska helikoptera, obučeni vojnici
Foto: Ilustracija | Vučić: 10 MIG-ova, dva ruska helikoptera, obučeni vojnici

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da će na obilježavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu biti predstvaljeni avioni MIG 29, dva nova ruska helikoptera takođe i nabolje obučeni vojnici, njih 1.500 pripadnika Vojske.

Vučić je to rekao na pitanje šta će moći da se vidi na obilježavanju Dana oslobođenja Beograda, 20. oktobra, i dodao da će biti prikazano mnogo dobrih stvari, a posebno 1.500 ljudi najsavremenije obučenih vojnika u svakom pogledu. 

Biće, kaže, prikazano i devet ili 10 aviona MIG 29, a tako nešto, ističe, nije moglo da se vidi u posljednjih 30 godina. 

On je u tom smislu pomenuo i dva ruska helikoptera MI17, a rekao je i da je Srbija kupila devet helikoptera od Erbasa.

"Obnavljamo vojne kapacitete i kada ih budemo ojačali pojačaćemo i atraktivnost naše vojske, da što više mladih ljudi, a sada će biti i povećane plate, bude zainteresovano da bude u VS", rekao je Vučić. 

On je ponovio da Srbija jača kapacitete, ne da bi nekoga ugrožavala, već da bi bila uvijek spremna da može da se odbrani. 

"Hrabro predložiti narodu rešenje za Kosovo"

Vučić je najavio da će Vlada Srbije na narednoj sjednici dogovoriti koji su to tehnički uslovi potrebni za unutrašnji dijalog o Kosovu, koji je ranije inicirao, te poručio da će prijedlog građanima po tom pitanju biti odvažan. 

"Sinoć sam razgovarao sa premijerkom i na sledećoj sednici vlade biće obezbeđeni svi tehnički uslovi da se pokrene ono sve o čemu smo govorili, biće organizovana i radna grupa koja će osigurati logistiku i onda ćemo početi sa svim tim. Imaćemo strpljenja da saslušamo sve, a onda ćemo biti hrabri da krenemo odvažno s nekim predlogom koji ćemo predstaviti našem narodu", rekao je Vučić obraćajući se na završetku beogradskog bezbjednosnog foruma. 

Kako je rekao, smatra da je to veoma važno, da ima pravi sadržaj, "bez praznika reči i političkog marketinga". 

Predsjednik Srbije je rekao da misli da pravo rješnje leži negdje između srpskih i albanskih ustupaka, a s druge strane, i međunarodne zajednice, koja kako kaže, treba da učini napor da razumije obje strane. 

U protivnom, primjetio je, imaće zamrznuti konflikt narednih 10, 20 ili 50 godina, a za to, tvrdi, nema više vremena. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije