Ex -Yu

Vučić: Budžet za 2015. biće usvojen na vreme

Vučić: Budžet za 2015. biće usvojen na vreme
Vučić: Budžet za 2015. biće usvojen na vreme

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko ne treba da brine i da će budžet za narednu, kao i prethodnih godina, biti pripremljen na vrijeme, te da ekonomski parametri važni za državu u prošlom i tekućem mjesecu idu na bolje.

Budžet za narednu godinu, koji treba da bude usvojen do 1. novembra, i biće u skladu sa srpskim mogućnostima, rekao je premijer na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predstavnicima Odbora njemačke privrede za istok.

"Ova i prošla vlada su jedine na vreme dostavljale i budžet i rebalanse budžeta, ranije smo imali rebalanse budžet u parlamentu 29. decembra, a usvajanje 30. decembra. Ne brinite, sve pripreme idu dobro", rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija u prošlom i tekućem mjesecu imala najbolju naplatu akciza na naftu i cigarete, bolju nego u istom periodu lane, što, prema njegovim riječima, znači da je borba protiv šverca cigareta počela da daje svoje rezultate.

I naplata PDV-a je bolja nego što se očekivalo, pa će će minus u kasi biti bolji nego što se predviđalo, rekao je Vučić.

"Svi parametri važni za državu u septembru i prvoj polovini oktobra nam idu bolje, sve nam ide bolje", rekao je premijer.

Najavio je da će predstavnici MMF-a vrlo brzo doći u Srbiju, a pre njih i predstavnici Svetske banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije