Ex -Yu

Vučić: Đukanovića pratili, zaplenjene uniforme i novac

Vučić: Đukanovića pratili, zaplenjene uniforme i novac
Vučić: Đukanovića pratili, zaplenjene uniforme i novac

BEOGRAD –Srpski bezbednosni organi došli do nepobitnih i materijalnih dokaza da su između ostalog i na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti za teritoriji Crne Gore, rekao je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbjednosti.

"Neka od tih lica nemaju nikakve veze sa Srbijom, ali su privedena u Beograd. Ta lica su radila zajedno sa ljudima za koje ima elemenata inostranosti. Određena lica, a to nisu oni koji su uhapšeni u Podgorici. Ta lica su pratila kretanja Mila Đukanovića u svakom sekundu i obaveštavali druga lica koja su u vezi sa tim trebala da postupe", rekao je Vučić i dodao da je Srbija sva svoja saznanja prenijela Crnoj Gori jer ne želi da se išta loše desi, a da ima veze sa Srbijom.

Naglasio je da srpske službe posjeduju direktna priznanja.

" Uniforme, novac u iznosu od 125.000 evra i direktna priznanja - sve to poseduju naše službe u vezi sa planiranim aktivnostima u Crnoj Gori", naglasio je Vučić i istakao da dok je on premijer, Srbija će biti nezavisna i suverena država jer je ona zemlja građana Srbije.

"Evidenitrali smo niz obaveštajnih aktivnosti i neke smo neutralisali. Pojačano je to dejstvo u poslednje vreme", rekao je srpski premijer i dodao da će procesuirati one koje misle da mogu da daju podatke policije službenicima stranih ambasada, pa makar zbog toga trpio konsekvence.

"Visoki funkcioner Uprave kriminalističe policije odavao je operativne podatke stranim službama i protiv njega se vodi postupak. Što znači da imamo svu istinu, pitanje je samo da li će tužilac da proceni da je predmet pritvorski ili ne. Ali, ne mislim da je pritvor važan, već okončanje postupka", rekao je Vučić. 

Naglasio je da su kriminalci pod pritiskom.

"Nekoliko puta ćemo žestoko udariti tu bandu po gubici do kraja ove godine u danima kada to budu najmanje očekivali. Oni koji konzumiraju drogu, plaćaće mnogo više nego do sad", rekao je Vučić.

(Tanjug, telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije