Ex -Yu

Vučić: EU nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode

 Vučić: EU nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode
Vučić: EU nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode

BEOGRAD- Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je u telefonskom razgovoru s predsjednikom vlade Moldavije Jurijem Leankom da Evropska unija ''nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode''.

Vučić i Leanka su razgovarali telefonom o unapređenju bilateralne političke i ekonomske saradnje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

 Dvojica premijera razmijenili su mišljenja o značaju procesa evropskih integracija za obe zemlje.

Premijer Vučić je naglasio koliko su za jednu zemlju i region važni mir i stabilnost koji donosi proces pristupanja Evropskoj uniji.

Vučić je informisao svog moldavskog kolegu o sveobuhvatnim ekonomskim merama koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom, Međunarodnim monetarnim fondom, Svjetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama da bi obezbjedila bolju budućnost zemlje.

 Premijeru Leanki, Vučić je poželio mnogo uspjeha na parlamentarnim izborima zakazanim za 30. novembar i pozvao ga da odmah poslije izbora posjeti Srbiju kako bi razgovarali o nastavku i unapređenju saradnje dveju zemalja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije