Ex -Yu

Vučić: Izbori pravo rešenje za potvrdu da smo na dobrom putu

Vučić: Izbori pravo rešenje za potvrdu da smo na dobrom putu
Vučić: Izbori pravo rešenje za potvrdu da smo na dobrom putu

BEOGRAD - Odluka o izborima bila je dobra i donjeta je u pravom trenutku, jer jedino na izborima možemo da se uvjerimo da ljudi u Srbiji vjeruju da zemlja ide u dobrom pravcu, izjavio je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon razgovora s delegacijom SDPS-a, rekao da SNS u izbore ulazi znajući da se suočava sa najprljavijom kampanjom o kojoj novinarska udruženja ćute, pod najtežim mogućim uslovima, u kojima se svaki dan najgore laži izmišljaju.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje značajan suficit u budžetu za januar, te da će se o novom povećanju plata i penzija govoriti krajem godine.

Najavljujući da će kroz dva dana biti otvorena željeznička stanica Prokom, poslije 44 godine koliko je građena, Vučić je poručio da je i to još jedno obećanje koje je vlast ispunila rekavši da će radovi biti završeni do Svetog Save.

Upitan šta će se dogoditi sa Zakonom o autorskim pravima, na čije su izmjene fotoreporteri imali značajne zamjerke, odgovorio je: Rešavaćemo to da pomognemo fotoreporterima.

Još jednom su novinari pitali kad će biti smijenjen ministar Bratislav Gašić, a Vučić odgovorio da će biti kako je već najavio - do kraja januara.

U prilog tome naveo je nekoliko primjera notornih laži, odnosno afera koje su u posljednje vrijeme plasirane s ciljem da se dokaže da je vlast neuspješna, te da je u zemlji situacija nesigurna, na pragu haosa, poput one u Prištini.

On je odbacio teze da izborima želi da eliminiše kritike, jer, rekao je, sve te afere nisu ni nastale na kritikama, već na najbrutalnijim lažima.

Ocjenivši da ne vjeruje da će laži prestati, rekao je da mu prave kritike ne bi bile problem, te da će brojkama i rezultatima i dalje da dokazuje da radi dobro za zemlju, iako svakoga dana ima bar pet naslovnih strana protiv sebe, zbog čega, primetio je, ne može da u nekim situacijama ne pokaže da je povređen.

Podsećajući na laži koje su plasirane protiv njega, rekao je da je Lidija Udovički svedočila da nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem i da je niko nije reketirao, niti tražio novac.

On je dodao da je u "političkom" djelu svog iskaza primjetila da je EMS monopolista, što je prokomentarisao rečima: "Ne, nego će privatno preduzeće da bude monopolista", i dodao da ne shvata kako neko možž+e da pomisli da bilo koja država svoje resurse može da prepusti na monopol tek tako, bilo kome.

Vučić je podsjetio da su lagali i o logu SNS na vaterpolo utakmici, ali se ispostavilo da se logo na kratko pojavio, ali u jedan sat poslije ponoći.

Premijer kaže i da su lagali o tome da je SNS kupila 5.000 karata za finale vaterpolo prvenstva, što takođe nije tačno.

"Po tom pitanju sam zahvalan B92, jer su nehotice rekli da su karte prodavane i da nije bilo partijske kupovine karata", rekao je Vučić.

"Jedna laž sustiže drugu i nikog nije briga što su lagali", primjetio je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije