Ex -Yu

Vučić: Kuba i Srbija nastavljaju međusobnu podršku

Vučić: Kuba i Srbija nastavljaju međusobnu podršku
Foto: Tanjug | Vučić: Kuba i Srbija nastavljaju međusobnu podršku

HAVANA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Kuba uvijek prema Srbiji iskazivala izrazito prijateljski stav, kao i da je i Srbija uvijek podržavala Kubu i da će obe nastaviti tako da se ponašaju, s tim što će akcenat u budućnosti staviti na unapređenju ekonomske saradnje.

"Sutra ću imati susret sa predsednikom Kube Raulom Kastrom i verujem da će to dodatno unaprediti naše odnose, dodatno ojačati poziciju zemlje ukupno među karipskim zemljama, među kojima u najvećem broju u budućnosti možemo da očekujemo podršku i po pitanju Kosova i po drugim pitanjima", rekao je Vučić u četvrtak srpskim novinarima u Havani.

On je podsjetio da je ovo, u svojstvu predsjednika Republike, ali i kao premijera, njegova prva posjeta latinoameričkim državama.

Kako je naveo, na Kubi nije sam već su sa njim i trojica ministara - zdravlja Zlatibor Lončar, privrede Goran Knežević i poljoprivrede Branislav Nedimović, i gradonačlenik Beograda Siniša Mali, što govori o širokom dijapazonu razgovora koji se vode tome šta želimo u budućnosti od odnosa sa Kubom.

"A želimo najbliže moguće odnose", istakao je predsjednik Srbije.

Prema njegovim riječima, Kuba je uvijek pokazivala izrazito prijateljski stav prema našoj zemlji i kada je to bilo najteže, Srbija je uvijek glasala za podršku Kubi da ne budu pod blokadom.

"Tako ćemo nastaviti da se ponašamo. I jedne i druge karakteriše borba za očuvanje nezavisnosti, suverenosti i teritorijalne celovitosti. Ono na čemu mora da se radi je dalje razvijanje ekonomskih odnosa", naglasio je Vučić.

Prema njegovim rečima, delegaciji je priređeno izuzetno gostoprimstvo, delegaciju su vodili u nauspešnije kubanske fabrike.

"Svaki čovek u Srbiji je čuo za Kohibu, pa do predstavljanja i govora na Univerzitetu i susreta sa predsednikom skupštine, koji je iskreni prijatelj Srbije, saborac Raula i Fidela Kastra", zaključio je Vucicć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije