Ex -Yu

Vučić: Ne pada mi na pamet da štitim bilo kojeg zločinca

Vučić: Ne pada mi na pamet da štitim bilo kojeg zločinca
Vučić: Ne pada mi na pamet da štitim bilo kojeg zločinca

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu ne pada na pamet da štiti bilo kojeg zločinca, bez obzira koje ime i prezime nosi.

"Kao što nisam štitio one koji su imali naše ime i prezime, a činili su zločine, ne pada mi na pamet da štitim one koji imaju albansko ime i prezime, ili bilo čije ime i prezime, a koji su činili najteže zločine", rekao je Vučić za RTS. 

On je, komentarišući proteste Albanaca zbog hapšenja Ramuša Haradinaja, naveo da su, ma gdje se nalazili, Albanci veoma dobro organizovani i povezani, te da kao takvi prave neprilike i neprijatnosti zemljama domaćinima. 

"Je li iko rekao sebi: da li mi možda štitimo ratnog zločinca? I to je moje pitanje za one koji pokušavaju da mi pošalju poruku ili me zivkaju telefonom, objašnjavajući mi da se Srbija nije ponela onako kako je trebalo da se ponese i da nije trebalo da traži izručenje Haradinaja", kaže Vučić. 

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine tereti Haradinaja da je odgovoran kao naredbodavac, ali i kao neposredni počinilac 63 ubistva. 

Ramuš Haradinaj uhapšen je 4. januara u Francuskoj po potjernici Srbije i određen mu je pritvor dok Srbija ne dostavi zahtjev za izručenje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije