Ex -Yu

Vučić: Neću se kandidovati za predsjednika države

Vučić: Neću se kandidovati za predsjednika države
Vučić: Neću se kandidovati za predsjednika države

BEOGRAD- Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se iduće godine neće kandidovati na izborima za predsjednika Srbije, iako je uvjeren da bi pobijedio.

Vučić je odbacio spekulacije da će sljedeće godine istovremeno biti održani predsjednički i parlamentarni izbori, s obzirom na to da je SNS, na čijem je čelu, pobjedom na parlamentarnim izborima dobila mandat na četiri godine.

"Ne pada mi na pamet da budem predsednik Srbije. Neću da izlazim na predsedničke izbore. Meni je narod dao poverenje da budem predsednik vlade", rekao je Vučić za Televizuju "Prva".

Vučić je ponovio da je jedini siguran partner SNS u budućoj vladi Savez vojvođanskih Mađara i da će biti "možda još po neko", ali da sigurno neće praviti vladu sa nekim ko samo čeka da mu "zabode nož u leđa".

On je najavio da će Vlada Srbije biti sastavljena od eksperata i političara, prenijeli su beogradski mediji.

"Drago mi je da čujem želje SPS-a. Jedino SNS nema nikakve želje", rekao je Vučić, koji je naveo da se njegov tim neće svakom dopasti, ali da u vladu ulazi "samo sa dobrim ljudima i da hoće da radi sa ljudima koji vjeruju u program koji će ponuditi".

On je naveo da je i lider SRS-a Vojislav Šešelj rekao da bi ušao u koaliciju sa SNS-om ako bi se ta stranka odrekla proevropske politike.
"Razumem Šešelja kad to kaže, ali ja u tome neću da učestvujem jer bi to značilo povratak na lošu potlitiku. Ja imam odgovornost za sve građane ove zemlje. Svakako je da u vladu neću da uvodim svakoga", rekao je Vučić.

Vučić očekuje konsituisanje skupštine najkasnije za mjesec dana, a ubrzo potom i novu vladu.
On je dodao da opozicione stranke "prave cirkus" sa izbornim rezultatima kako bi odložile formiranje pokrajinske vlade u Vojvodini.

Vučić je ponovio da će predsjednik Kine Si Điping posjetiti Srbiju krajem juna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije