Ex -Yu

Vučić: Otvaranjem poglavlja podržati napredak Beograda

Vučić: Otvaranjem poglavlja podržati napredak Beograda
Vučić: Otvaranjem poglavlja podržati napredak Beograda

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je, u razgovoru sa predsjednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelijem, da se nada da će zemlje EU otvaranjem pregovaračkih poglavlja podržati napredak Srbije na evropskom putu.

Vučić je rekao Piteliju da se nada da će zemlje EU uvažiti napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom i druge političke i ekonomske reformske procese, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je zahvalio i grupi socijademokrata u Evropskom parlamentu i Italiji za iskrenu podršku. 

"Italija je među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije", naglasio je predsjednik Vlade Srbije. 

Piteli, predsjednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, prenio je Vučiću pozdrave i podršku italijanskog premijera Matea Rencija i rekao da se i u njegovoj zemlji i u Evropskom parlamentu sa velikim interesovanjem prate odvažne reforme koje preduzima Vlada Srbije. 

"Želimo da vidimo Srbiju i Balkan u EU", rekao je on i dodao da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU. 

On je naglasio da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz NJemačke i drugih zemalja, zalagati za to da Srbiji budu otvorena pregovaračka poglavlja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije