Ex -Yu

Vučić: Plenković i Hrvatska mi nisu ni na pameti

Vučić: Plenković i Hrvatska mi nisu ni na pameti
Foto: Tanjug | Vučić: Plenković i Hrvatska mi nisu ni na pameti

KRALJEVO - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada ne govori o Hrvatskoj, niti je primijetio da se Srbija bavi Hrvatskom onako kako je to rekao hrvatski premijer.

Adrej Plenković je, naime, izjavio da Srbija kleveće Hrvatsku u međunarodnoj zajednici, a Vučić ističe da sa međunarodnim zvaničnicima razgovara o važnim stvarima za Srbiju, o ekonomiji, problemima sa Prištinom...:

"A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbi i Hrvati imati dobre odnose u budućnosti, što će, rekao je, jednog dana razumjeti i Plenković, jer ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.

Navodeći da ništa loše ne govori o Hrvatima i da nije primijetio da se Srbija njima bavi, Vučić je rekao da mu se čini kao da su njega uvrstili među kandidate za neke naredne izbore u Hrvatskoj, jer ima više naslovnih strana od njihovih političara.

"Nekoliko puta sam im rekao da neću tamo da se kandidujem, da se ne sekiraju. Nek'' pričaju šta hoće za Srbiju, nikakav problem", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije