Ex -Yu

Vučić: Političari pomogli u mahinacijama sa kreditima

Vučić: Političari pomogli u mahinacijama sa kreditima
Vučić: Političari pomogli u mahinacijama sa kreditima

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da uzimanje kredita bez pokrića od državnih banaka nije bilo moguće bez pomoći određenih političara i da će javnost saznati ko su oni kada osumnjičeni za prevare o tome progovore.

Komentarišući hapšenje vlasnika "Farmakoma" Miroslava Bogićevića, Vučić je novinarima u Kruševcu rekao da će istraga biti proširena, navodeći da je ono što se Bogićeviću stavlja na teret samo dio malverzacija koji je do sada istražen.

Vučić je poručio da "takav lopovluk i prevarantski biznis u Srbiji neće više postojati".

On je napomenuo da se Srbija oporavlja nakon poplava, da postaje normalna zemlja koja izlazi na pravi put, te ocijenio da će biti veoma dobro mjesto za život 2016. ili 2017. godine, prenose beogradski mediji.

Policija je juče na beogradskog aerodromu "Nikola Tesla" uhapsila šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića, dok je pokušavao da napusti zemlju, a uhapšeno je još šest lica.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su kao odgovorna lica Privredne banke Beograd od juna 2012. do kraja marta 2013. godine nezakonitim odobravanjem deset kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist Koncernu "Farmakom MB" u iznosu većem od 15 miliona evra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije